Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Kamervragen over zorginstelling Cordaan

Redactie Zorgvisie
SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten gaat Kamervragen stellen aan staatssecretaris Jet Bussemaker over de Amsterdamse zorgaanbieder Cordaan. De politica heeft signalen dat de zorg die de instelling levert onder de maat is.

Zij zei dit zaterdag naar aanleiding van een bericht hierover in Het Parool. Leijten zegt een brief van Cordaan aan cliënten in handen te hebben waarin staat dat er wegens bezuinigingen wordt gesnoeid in de zorg. Zo zouden veel uitstapjes, zoals sporten, komen te vervallen.

Private markt

Een woordvoerder van Cordaan zei in een reactie dat er in sommige gevallen inderdaad veranderingen zijn in de aangeboden zorg. Dat komt volgens hem echter door de bezuinigingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Volgens Leijten gebruikt de instelling die bezuinigingen echter als excuus. Er zouden ook kostenbesparingen zijn die niets met de veranderingen in de AWBZ te maken hebben. De woordvoerder van Cordaan ontkent dit ten stelligste. Volgens hem bezuinigt de organisatie verder niet op zorg, maar alleen op bijvoorbeeld managers en kantoorpersoneel.

Amsterdam Thuiszorg

De zegsman liet verder weten dat Cordaan schrok van het bericht over de vrouw die maandenlang zonder thuiszorg zat. De instelling heeft een onderzoek ingesteld om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Cordaan biedt thuiszorg, maar heeft bijvoorbeeld ook instellingen voor begeleid wonen. De organisatie heeft vestigingen in onder meer Amsterdam, Diemen en Huizen. Vorig jaar fuseerde Cordaan met het noodlijdende Amsterdam Thuiszorg. (ANP)

Lees ook:

Cordaan betreedt de private markt

Gemeenten stellen ultimatum aan thuiszorg

SP kon topbonus Martini Ziekenhuis niet voorkomen

CBS: grote verliezen in de thuiszorg

7 REACTIES

  1. Vandaag heeft Eelco Damen wel over oorzaken geschreven over de slechte zorg in de gehandicaptenzorg. Veeg je straatje maar schoon mr Damen. Waarom moet de Werf een van de slechts presterende instellingen voor gehandicaptenzorg in Nederland zijn? Ik weet het wel want ik werk er.Slechte managers die aan vriendjespolitiek doen, en zich laten (in)dekken door andere managers.En geen zin hebben in verbeteringen.directrice awbzkantoor was directrice van dkj waar dezelfde praktijken bestonden. wie stelt hier een onderzoek naar in. agis onderzocht het niet, terwijl ze op de hoogte waren. old boys en girls network.

  2. Lees alle reacties
  3. Vandaag heeft Eelco Damen wel over oorzaken geschreven over de slechte zorg in de gehandicaptenzorg. Veeg je straatje maar schoon mr Damen.
    Waarom moet de Werf een van de slechts presterende instellingen voor gehandicaptenzorg in Nederland zijn? Ik weet het wel want ik werk er.Slechte managers die aan vriendjespolitiek doen, en zich laten (in)dekken door andere managers.En geen zin hebben in verbeteringen.

  4. Het ontbreekt de thuiszorg werknemers volkomen aan compassie. Mijn zeer hulpbehoevende buurman mag van hen geen nieuwe kat nemen, het sjouwen met kattengrit is ze teveel werk. Dat een kattenbak ook met krantensnippers gevuld kan worden komt niet in hen op, ze hebben er gewoon geen zin in, basta. Het levensgeluk van de buurman zal hen een rotzorg zijn.
    Ook in de zorginstelling van Cordaan waar mijn moeder op de afdeling voor demente bejaarden ligt is de zorg beneden peil. Als je er niet dagelijks bovenop zit zal je familielid de dupe worden van talloze vergissingen en natlatigheden. Het maakt mij triest en intens boos.

  5. Uit recente eigen ervaringen kan ik alleen maar beamen dat het wel erg slecht gesteld is met de zorg in sommige Cordaaninstellingen. Het ontbreken van leiding is zo evident en het ontbreken van de juiste niveaus in de zorg zijn bijna kwaadaardig te noemen. Zeker in de instellingen voor ouderen en verstandelijk gehandicapten. Toch de meest kwetsbaren in onze samenleving. Fout op fout, gebrek aan alles: met name aan coordinatie, communicatie, continuiteit en ook compassie!!Ik heb niet voor niets een logboek bijgehouden van twee weken bij een tijdelijke opname. Na twee weken hebben wij mijn schoonmoeder al overgeplaatst naar een andere instelling. Over onze ervaringen met CordaanThuiszorg kan ik positiever zijn. Al met al moet Cordaan op alle fronten aan het werk en ophouden met de zoveelste reorganisatie. Een zeer bezorgde schoondochter uit Amsterdam.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.