Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Karel Verweij interim-bestuurder Insula Dei Huize Kohlmann

Redacteur Zorgvisie
Karel Verweij is aangesteld als interim-bestuurder bij Insula Dei Huize Kohlmann, een ouderenzorgorganisatie in Arnhem. Verweij volgt daar Barbara Versteegen op, die door de raad van toezicht op non-actief werd gesteld vanwege mogelijke belangenverstrengeling.
KarelVerweij.jpeg
Foto: Karel Verweij

Versteegen zou voor de inrichting van verpleeghuizen van de organisatie het bedrijf van haar man hebben ingeschakeld en dus in strijd met de Governancecode Zorg hebben gehandeld, meldde De Gelderlander in februari. Eind maart werd daarom besloten haar op non-actief te stellen.

Verweij is op 8 mei begonnen als interim-bestuurder de organisatie. Hij werkte eerder als bestuurder bij Cordaan en Thebe Huishoudelijke Zorg. Insula Dei Huize Kohlmann staat op dit moment onder verscherpt toezicht van de IGZ. De organisatie hoopt dat Verweij de organisatie weer zodanig op orde kan krijgen dat het verscherpt toezicht kan worden opgeheven.  

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.