Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kees Donkervoort verlaat het MCL

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Bestuursvoorzitter Kees Donkervoort heeft zijn vertrek aangekondigd bij het MCL. Hij treedt in dienst bij KPN.
Kees Donkervoort.gif
Foto: MCL

Donkervoort wordt Directeur Zorg. Hij begint bij KPN op 1 september 2017.

MCL
Kees Donkervoort werd in juli 2013 directievoorzitter van MCL. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter in het Besthesda Ziekenhuis in Hoogeveen. De raad van commissarissen als zijn verdiensten voor het MCL: zijn bijdrage aan de uitstekende samenwering tussen de Friese ziekenhuizen, de samenwerking op de hoogcomplexe zorg met het UMCG en Martiniziekenhuis, de bouw van een nieuwe SEH, nieuwe OK’s en de start van de Health Campus. 

Topklinisch ziekenhuis
Marcel Wintels voorzitter raad van commissarissen: ‘Misschien wel de belangrijkste verdienste van Kees is dat hij het MCL voor nu en voor de toekomst heeft gepositioneerd als topklinisch opleidingsziekenhuis met nadruk op zeer gespecialiseerde hoogcomplexe zorg, en daarnaast als ziekenhuis dat op het gebied van opleiding en wetenschap een belangrijke plaats heeft in het zorglandschap. De openheid en aanspreekcultuur is inmiddels aardig verankerd in de cultuur van MCL, noodzakelijk voor een ziekenhuis van een dergelijke statuur. We zijn Kees veel dank verschuldigd. We vinden het erg jammer dat hij bij het MCL vertrekt, gaan zijn energie en betrokkenheid missen maar we hebben er begrip voor dat zijn persoonlijke ambitie heeft geleid tot deze carrièrestap.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.