Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kees van der Burg aanjager zorg in gemeenten

Redacteur Zorgvisie
Naar aanleiding van het faillissement van TSN heeft staatssecretaris Van Rijn een aanjager aangesteld om de zorg binnen gemeenten op peil te houden. Kees van der Burg gaat de kwaliteit en continuïteit van de zorg in gemeenten waarborgen.
Thuiszorg400.jpg
Fotolia.

De aanjager moet er volgens vakbond FNV zijn, omdat veel gemeenten de zorg nog niet goed op orde hebben na het faillissement van TSN. De thuiszorgorganisatie was in bijna 230 gemeenten actief. In al die gemeenten is de zorg nog tot 25 april gewaarborgd, maar FNV zegt dat bijna 40 procent van de gemeenten nog  niet duidelijk heeft wat er daarna gaat gebeuren.

Van der Burg
Van der Burg is directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van VWS. Als aanjager gaat hij vooral letten op het voortzetten van de zorg en het behoud van arbeidsvoorwaarden. De vakbond FNV, die zich inzette voor het aanstellen van een aanjager, is verheugd over het nieuws. ‘We zijn blij met dit initiatief. Onze verwachtingen zijn hooggespannen’, zegt vicevoorzitter Gijs van Dijk. ‘Het mag duidelijk zijn dat het waarborgen van goede zorg niet vanzelf gaat. We houden de uitkomst uiteraard scherp in de gaten.’

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.