Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis onderzoeken fusie

Het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp verkennen de mogelijkheden van intensievere samenwerking in de patiëntenzorg. Waarschijnlijk nemen de topklinische ziekenhuizen vóór de zomer een besluit over de voortgang in de samenwerking.
Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis onderzoeken fusie

Het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis werken al veel langer samen. Zo organiseert een aantal vakgroepen, zoals longgeneeskunde en chirurgie, al gezamenlijk hun weekenddiensten. Ook hebben de ziekenhuizen een gezamenlijk leerhuis voor onderwijs, opleidingen en onderzoek: het Linnaeusinstituut. De ziekenhuizen verwachten dat nog meer samenwerking voordelen oplevert voor patiënten in de regio en resulteert in een betere kwaliteit van zorg. Zo zouden de ziekenhuizen samen meer hoogwaardige zorg kunnen realiseren en er tegelijkertijd voor zorgen dat patiënten voor medisch specialistische zorg nog steeds in de buurt terechtkunnen.

Topklinisch

Het Kennemer Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met twee locaties in Haarlem. Bij het Kennemer Gasthuis werken 2600 medewerkers en 175 medisch specialisten. Het Spaarne Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met locaties in Hoofddorp en Heemstede. Bij het Spaarne Ziekenhuis zijn 1800 mensen werkzaam en 122 medisch specialisten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Peter van Barneveld nieuwe bestuursvoorzitter Kennemer Gasthuis

Maarten le Clerq wordt toezichthouder Spaarne Ziekenhuis

Spaarne Ziekenhuis publiceert sterftecijfers

Lodewijk de Beukelaar directeur patiëntenzorg Kennemer Gasthuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.