Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kenniscentrum lanceert e-healthboek jeugd-ggz

Mark van Dorresteijn
E-health kan de jeugd-ggz een effectief en professioneel instrumentarium bieden. Mits de zorg samenwerkt en professioneel omgaat met de mogelijkheden die deze technologie biedt.
Kenniscentrum lanceert e-healthboek jeugd-ggz

Het boek, dat gratis verkrijgbaar is, werd op 3 april aangeboden aan Leon van Halder, de directeur-generaal Curatieve Zorg van VWS. ‘E-health in de jeugd-ggz’ is vandaag aan de beroepsgroep gepresenteerd op het NvvP-voorjaarscongres in Maastricht.

Kennisoverzicht

De gids is een e-book voor professionals die aan de slag willen met e-health. Het boek biedt een interactief overzicht van de initiatieven die er al zijn, van de wetenschappelijke onderbouwing en van de inzichten en overwegingen van experts. Het markeert de valkuilen en het schetst de kansen. Het Landelijk Kenniscentrum brengt hiermee de kennis bijeen die de kinder- en jeugdpsychiatrie inmiddels heeft vergaard.

Gezamenlijk organiseren

Wat het Kenniscentrum betreft is deze e-healthgids een voorbode van nieuwe, sectorbrede impulsen om e-health (kosten)effectief in te zetten; het is een oproep om e-healthkennis gezamenlijk te organiseren. Bovendien legt het de vinger op diverse zwakke plekken zoals ict-veiligheid en de financiering van anonieme online hulp.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.