Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keuzeplatform Winq wint Computable Award start-up van het jaar

Bert Bukman
Online platform Winq is tijdens de uitreiking van de Computable Awards in de Jaarbeurs Utrecht verkozen tot start-up van het jaar. Het betreft een platform voor het ontwikkelen, delen en distribueren van gepersonaliseerde digitale keuzehulpen. Dit met als doel het samen beslissen van patiënt en zorgverlener.
Winq
Alexander Raths / stock.adobe.com

Met Winq kan de patiënt thuis rustig de diagnose inclusief mogelijke behandelplannen bekijken en in de eigen tijd beslissingen nemen. Hiermee wordt  niet alleen tijd bespaard, maar worden ook samen betere beslissingen genomen over de behandeling. Inmiddels zijn er al met drie grote zorginstellingen contracten getekend: Amsterdam UMC, Emma Kinderziekenhuis en Radboudumc.

Op de achtergrond speelt volgens Winq het feit dat meer dan negentig procent van de patiënten actief betrokken wil zijn bij het nemen van belangrijke beslissingen gerelateerd aan de behandeling. In de praktijk blijkt dit echter lastig. Een van de innovaties die samen beslissen stimuleren, zijn digitale keuzehulpen. Een digitale keuzehulp informeert patiënten via een digitaal hulpmiddel zoals een applicatie over de behandelmogelijkheden voor zijn of haar aandoening.

Winq en daling zorgkosten

De jury van de Computable Awards 2018 vond dat Winq een significante impact kan hebben op de daling van de zorgkosten. Tegelijkertijd kan het platform bijdragen aan de kwaliteit van de zorg en het serieus nemen van de patiënt. ‘Winq is erop geënt dat zorginstellingen makkelijk zelf keuzehulpen kunnen ontwikkelen, delen en integreren. Dit zorgt ervoor dat opschaling van het aantal keuzehulpen, en het onboarden van het aantal ziekenhuizen, makkelijk verloopt,’ aldus de jury.

Computable Awards

In totaal werden er in de Jaarbeurs 21 Computable Awards uitgereikt. De grote winnaar was Microsoft, dat in drie categorieën wist te winnen. Microsoft werd SaaS-leverancier van het jaar. Ook won het bedrijf in de categorieën ICT-project van het jaar in het onderwijs en partnerproject van het Jaar. In de eerste projectcategorie deed het dit met het Vechtdal College, dat een digitale Hololens inzet in zijn lessen. Bij Partnerproject van het jaar deelde Microsoft de award met SLTN Inter Access, HPE en Sophos. Deze bedrijven realiseerden gezamenlijk flexibele werkplekken bij afvalverwerkingsbedrijf AEB.

Hartfilmpje

KPN won in twee categorieën. Het techbedrijf werd Service-integrator van het jaar. Ook won KPN met het project Hartfilmpje maken met de smartphone in de categorie Digitale transformatie van het jaar, samen met Personal MedSystems en Vital10.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.