Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kiemel voorspelt moeilijke tijden voor Slotervaart

AMSTERDAM - Scheidend bestuursvoorzitter Jan Kiemel verwacht dat het de komende tijd niet goed zal gaan met het Slotervaartziekenhuis. “Meromi Holding heeft er al miljoenen euro’s in gestoken en in 2007 zullen ze erachter komen dat het alsmaar meer geld gaat kosten.”

Volgende week neemt Kiemel afscheid van het Slotervaartziekenhuis. Meromi Holding heeft al een raad van toezicht benoemd met daarin onder de meer de broer van Jan Schram, de grootaandeelhouder van Meromi Holding. Maandag treedt de nieuwe raad van bestuur aan. Directeur Aysel van Waveren is de beoogde nieuwe bestuursvoorzitter en internist Dees Brandjes en Jos Beijnen, hoofd apotheek, worden waarschijnlijk benoemd als lid van de raad van bestuur.

Verkocht

Kiemel deed gisteren tijdens het congres marktwerking en innovatie in Utrecht uit de doeken hoe het Slotervaartziekenhuis uiteindelijk eind augustus werd verkocht aan de investeringsmaatschappij Meromi Holding.

Geheim

Waar hij zich het meest op had verkeken was dat zowel de zorgverzekeraars, de ziekenhuizen in Amsterdam-West als de medisch specialisten achter zijn rug om hun eigen plannen bleken na te streven.

Agis, VUmedisch centrum en het Lucas Andreas Ziekenhuis bleken volgens Kiemel in het geheim afspraken gemaakt te hebben over de herverdeling van het de ziekenhuisfuncties van het Slotervaartziekenhuis. En de medisch specialisten voerden zonder dat Kiemel het wist onderhandelingen met Meromi Holding.

Overgeleverd

Omdat op het allerlaatste moment een samenwerkingsverband van zorginstelling Cordaan en twee woningbouwcorporaties zich terugtrok, was het Slotervaartziekenhuis overgeleverd aan Meromi Holding. Die hadden van tevoren aangegeven dat ze binnen twee uur de belastingschuld van het Slotervaartziekenhuis van 10 miljoen euro konden aflossen.

Onbeschoft

Kiemel is niet blij met de overname van het Slotervaartziekenhuis door Meromi. Hij vindt dat de investeringsmaatschappij te lief is voor de medisch specialisten en onbeschoft naar de rest van het personeel van het ziekenhuis. Meromi wil het aantal specialisten uitbreiden en bezuinigen op de ondersteunende diensten. Volgens Kiemel zal Meromi er het komend jaar achter komen dat er niet meer te bezuinigen valt op de ondersteunende diensten en dat deze strategie ertoe zal leiden dat de verliezen van het Amsterdamse ziekenhuis verder zullen toenemen. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.