Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderen onder hypnose in Juliana Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gaat als eerste ziekenhuis in Nederland op grote schaal hypnose toepassen bij patiënten. Dat meldt het AD.
Kinderen onder hypnose in Juliana Ziekenhuis

Ruim dertig zorgverleners, waaronder kinderartsen, verpleegkundigen, pedagogische medewerkers en laboranten, krijgen een driedaagse cursus in de techniek. De afleidings- en ontspanningstechnieken worden gebruikt om angst, pijn en stress bij kinderen te verminderen.

Aanvullende behandeling

Deze behandeling moet gezien worden als aanvulling op de reguliere behandeling en niet als vervanging, legt een woordvoerder van het ziekenhuis uit. “Bovendien wordt de hypnose alleen toegepast als het kind en de ouders dat goed vinden.” Hypnose zou vooral effectief zijn bij kinderen, omdat zij er open voor staan.

Structureel

“Het nieuwe is vooral dat de techniek nu structureel wordt toegepast”, legt de woordvoerder uit. “In verschillende Nederlandse ziekenhuizen wordt de techniek al sinds 2001 door artsen en pedagogisch medewerkers toegepast. In de Verenigde Staten worden de technieken zelfs al meer dan vijftig jaar toegepast.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Knuffelscanner stelt kinderen gerust

Zorgkonijn duikt op in Emma Kinderziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het is helemaal niet gezond het brein van mensen te beïnvloeden, tenzij je bewust wil meedoen aan sensatieprogramma’s zoals ‘Ik weet wat je deed’… Vooral de hersenen van kinderen mag men niet bezoedelen: het zal negatieve weerklank vinden van zodra ze volwassen worden, gegarandeerd! Mijn advies: roer niet in het onderbewustzijn van kinderen en vooral de post-suggesties die men kan geven zijn schadelijk, levenslang.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.