Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klantenstop thuiszorg Brabant

ROSMALEN - Het Regionaal Patiënten Consumenten Platform (RPCP) Noordoost-Brabant roept gedupeerde klanten van de thuiszorg op om zich te melden. Aanleiding zijn alarmerende berichten over een klantenstop bij de thuiszorg.

Volgens het RPCP was het budget voor de thuiszorg al halverwege dit jaar uitgeput. Na een uitspraak van staatssecretaris Ross-van Dorp dat er geen extra middelen komen, hebben vier aanbieders in Noordoost-Brabant besloten om per 1 juli over te gaan tot een klantenstop. Het gaat om Pantein, Welstaete, Stichting Thuiszorg Brabant Noord-Oost en Zorg voor Ouderen Maasland.

Huishoudelijke zorg

Extra punt van zorg is volgens RPCP Noordoost-Brabant de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) per 1 januari 2007. De gemeentes worden dan verantwoordelijk voor de levering van huishoudelijke zorg. Het ministerie van VWS gebruikt echter 2005 als ijkjaar voor het bepalen van de budgetten die naar de gemeenten worden overgeheveld. De vraag naar huishoudelijke zorg is echter in 2006 sterk gestegen, aldus het RPCP.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.