Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Klantenstops thuiszorg blijven bestaan’

UTRECHT - De klantenstops in de thuiszorg zijn niet allemaal opgelost met het extra geld, 95 miljoen, dat staatssecretaris Ross eind vorige maand ter beschikking heeft gesteld. Thuiszorginstellingen in Brabant-Zuidoost en Zuid-Limburg hebben nog steeds wachtlijsten, meldde een woordvoerder van verzekeraar CZ dinsdag.

SP-Kamerlid Agnes Kant vraagt vandaag in een debat om oplossingen voor de problemen in de thuiszorg: ‘Na maanden gekrakeel over centen zitten mensen in de praktijk echter nog steeds zonder zorg. Dit kan echt niet.’

Wachtlijst

De grote aanbieder Zuidzorg in Eindhoven heeft nog 270 mensen op de wachtlijst voor huishoudelijke zorg en enkele tientallen voor persoonlijke verzorging en verpleging, meldde een zegsvrouw. Het regionale zorgkantoor had om 10 miljoen extra geld gevraagd, maar kreeg ongeveer de helft.

VGZ hevelde geld over

In Noordoost-Brabant heeft verzekeraar VGZ de problemen opgelost door 2 miljoen euro over te hevelen uit een andere regio. De zorgstop is daar deze week opgeheven. Tekorten in de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg blijven daar echter bestaan, aldus een zegsman.

Aankloppen bij College Tarieven Gezondheidszorg

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid moet het extra geld voldoende zijn om de wachtlijsten in de thuiszorg weg te werken. Als organisaties nog steeds financiële problemen hebben, en die zwart op wit kunnen aantonen, moeten ze aankloppen bij het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG), volgens het ministerie. (ANP / ZorgVisie)

Lees ook:

Aantal thuiszorginstellingen met klantenstop stijgt

‘Thuiszorgproblemen zijn structureel’

Ross: 95 miljoen voor knelpunten in AWBZ

’95 miljoen onvoldoende voor wachtlijstproblematiek’

SP dreigt Kamer terug te roepen over thuiszorg

meer artikelen over thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.