Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klein plusje voor zorginstelling Marente

Marente behaalde een klein financieel positief resultaat van 351 duizend euro over 2016. Het was financieel een moeilijk jaar, mede door de uitbetaling van de onregelmatigheidstoeslag (ORT) in de nieuwe cao die tot forse kostenverhogingen heeft geleid.
fototaliafinance400.jpg

Marente schrijft in een persverklaring het ondanks de hogere kosten goed te vinden dat medewerkers in de ouderenzorg een betere cao hebben gekregen. Verder heeft Marente in 2016 fors geïnvesteerd in ICT en in huisvesting. Diverse woonzorglocaties zijn gerenoveerd voor moderne en goede huisvesting. Op ICT-gebied is er onder andere geïnvesteerd in WIFI op alle locaties, in nieuwe telefoon- en alarminstallaties en in Surface laptops in verband met de invoering van het ECD.

Renovatie
Ook in 2017 worden nog enkele woonzorglocaties gerenoveerd en wordt toenemend veel geïnvesteerd in personeel. Gerrit Jan Vos, voorzitter Raad van Bestuur bij Marente: ‘Marente doet veel aan opleiden en aan personeelsbeleid, omdat veel “druk” aanwezig is op het werken in de ouderenzorg. Ook hier zijn vacatures en hebben we zorgen over de nabije toekomst inzake de personele bezetting. Daarom is een goede CAO in de ouderenzorg extra belangrijk.’ Al vanaf 2016 krijgen alle nieuwe medewerkers in de zorg van niveau 3, 4 en 5 bij Marente bij de eerste werkdag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Bekijk hieronder het jaarverslag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.