Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink geeft 20 miljoen voor personeelstekort kraamzorg

Minister Klink van Volksgezondheid heeft bijna 20 miljoen euro over om het tekort aan personeel in de kraamzorg aan te pakken.

Met dit geld wil hij het personeelstekort nog voor de zomer van 2009 met zestig procent terugdringen. Het geld is bestemd voor het omscholen tot kraamverzorgende van mensen met een achtergrond in de verpleging of verzorging en het opzetten van een verkorte opleiding. Dit schreef hij gisteren in een brief aan de Tweede Kamer.

Capaciteitsproblemen

De minister gebruikt hiervoor geld dat was bedoeld voor een uitbreiding van het gemiddeld aantal kraamzorguren van 44 naar 49. Een groot deel van dat geld was door de capaciteitsproblemen op de plank blijven liggen. Afgelopen zomer bleek dat er ongeveer 540 vacatures op een totaal van 9000 banen in de kraamzorg zijn. De Tweede Kamer had eerder dit jaar al zijn zorgen geuit over het capaciteitstekort in de kraamzorg. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Kraamzorgveiling mogelijk ten einde

Studenten vullen tekort kraamzorg op

Verkorte opleidingen voor tekort kraamverzorgenden

Oud-kraamhulp wil baan niet terug

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.