Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: geen ‘postcodebeleid’ bij UMC’s

Mark van Dorresteijn
Universitaire medische centra (UMC's) weigeren geen patiënten voor specialistische behandelingen op basis van hun woonplaats en dat is ook niet toegestaan. Zelfs als er voor een bepaalde behandeling wachtlijsten zijn, mag iemand niet op basis van zijn postcode geweigerd worden. Minister Klink van VWS maakte dat gisteren duidelijk tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer.
Klink: geen 'postcodebeleid' bij UMC’s

Vorige week bleek dat het academisch ziekenhuis Maastricht voor de afdeling klinische immunologie vanwege bezuinigingen een postcodecheck wilde hanteren. Patiënten buiten een bepaald postcodegebied zouden niet meer geholpen worden. Na kritiek van Klink, de inspectie en de zorgverzekeraar besloot de directie van het ziekenhuis de plannen op te schorten.

Gesprek ziekenhuisleiding

In het spoeddebat van donderdag waren Kamer en minister het eens over de onwenselijkheid van ‘postcodebeleid’ in de zorg. Klink heeft binnenkort nog een gesprek met de ziekenhuisleiding in Maastricht. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Klink uit kritiek op postcodecheck azM

azM weigert patiënten buiten directe omgeving

Meer nieuws over ondernemen op de themapagina

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.