Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink kort medisch specialisten met 512 miljoen

Mark van Dorresteijn
Minister Ab Klink van VWS kort vanaf 1 januari 512 miljoen euro bij vrijgevestigde medisch specialisten. Dat schreef de minister gisterenavond aan de Tweede Kamer. Het bedrag is 137 miljoen hoger dan de eerder gestelde 375 miljoen euro.
Klink kort medisch specialisten met 512 miljoen

Eerder dit jaar liet de minister weten dat hij 375 miljoen op de medisch specialisten wilde besparen. Uit nieuwe berekeningen blijkt dat het budget over 2008 ruimer overschreden is. Eerder drong de kamer aan om het geld bij de specialisten zelf terug te halen, dat bleek juridisch niet mogelijk.

Donderslag bij heldere hemel

De Orde van Medisch Specialisten laat weten boos en teleurgesteld te zijn. “Afgelopen vrijdag waren we nog in gesprek met minister Klink over een oplossing”, vertelt Saskia van Kleef, woordvoerder van De Orde. “Deze verhoging komt als een donderslag bij heldere hemel. We hebben tot op heden ook nog geen onderbouwing gezien waarop deze nieuwe cijfers berusten.” Er loopt al een rechtszaak tegen de besparing van 375 miljoen. “We zijn nu aan het uitzoeken of de extra besparing toegevoegd kan worden aan de huidige rechtszaak of dat er een nieuwe rechtsgang plaatsvindt”, aldus Van Kleef. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Orde: ‘Klink misbruikt economische crisis’

Specialisten ‘geven’ geld terug

Klink: ‘Corrigeren specialisten juridisch onmogelijk’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.