Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink past uurtarief psychiaters niet aan

Minister Klink blijft bij zijn standpunt dat psychiaters geen recht hebben op hetzelfde uurtarief als andere medische specialisten. Dit blijkt uit zijn beantwoording van vragen van VVDKamerlid Edith Schippers.

Als argument voert Klink aan dat het afrekensysteem van diagnose- behandelingcombinaties (dbc’s) in de geestelijke gezondheidszorg geen vast tarief voor behandelaars kent, zoals dat elders in de curatieve zorg wel het geval is. Daarom hebben psychiaters die in ggz-instellingen werken volgens minister Klink geen recht op hetzelfde uurtarief als andere medisch specialisten.

Hetzelfde tarief

Half januari ontstond er commotie onder psychiaters, omdat minister Klink terugkwam op een eerdere afspraak om alle medisch specialisten hetzelfde uurtarief toe te kennen. De antwoorden van de Kamervragen doen weinig om die onrust weg te nemen. “Klink blijft consequent het verkeerde antwoord geven”, zegt directeur Peter Niesink van de Nederlandse

Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) in het periodiek van GGZ Nederland Psy. “De minister heeft medio vorig jaar beloofd dat alle medisch specialisten hetzelfde uurtarief zouden krijgen. Dus ook de psychiaters. Daar staat zijn handtekening onder, en daar dient hij zich aan te houden.” De NVvP handhaaft dan ook de bezwaarprocedure die samen met de Orde

van Medisch specialisten is gestart. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Psychiaters boos over uitsluiting uurtarief

Zorgautoriteit wil flexibeler uurtarief specialisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.