Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: ‘Veiligheid ziekenhuizen kan beter’

De ziekenhuizen zullen nog flink hun best moeten doen om de veiligheid van patiënten te verbeteren en de kwaliteit van de zorg op te krikken. Dat stelt minister Klink van Volksgezondheid in een reactie op het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de gang van zaken in operatiekamers.

Volgens de minister gaat het te ver om te zeggen dat er in de ziekenhuizen onveilig geopereerd wordt, maar er valt nog wel het nodige te verbeteren. Daarom is hij ermee ingenomen dat de ziekenhuizen en de specialisten de aanbevelingen van de inspectie overnemen.

Kwaliteitsniveau ziekenhuizen

De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord moesten op last van de inspectie de operatiekamers sluiten omdat de lucht er niet steriel was. Later gingen ook operatiekamers in Alkmaar en Amersfoort dicht. Volgens Klink is de situatie in de IJsselmeerziekenhuizen niet representatief voor het kwaliteitsniveau in andere ziekenhuizen. Wel vindt hij het een goede zaak dat de andere ziekenhuizen zelf de verantwoordelijkheid namen om in te grijpen. (ANP)

Lees ook:

IGZ kritisch over naleving richtlijnen rond OK

IGZ noemt artsen IJsselmeerziekenhuizen ‘laakbaar’

Medisch Centrum Alkmaar sluit vier operatiekamers

Meander Medisch Centrum stelt operaties uit

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.