Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Klink verdedigt zorgveiling

Minister Ab Klink is tevreden over de online veiling als aanbestedingsmethode in de zorg. Dat zegt de minister in antwoorden op Kamervragen van SP-Kamerlid Renske Leijten. Staatssecretaris Bussemaker noemde de zorgveiling voor thuiszorg eerder nog onwenselijk.

Leijten stelde vorige week vragen naar aanleiding van het bericht dat de zorgveiling in de kraamzorg niet tot lagere prijzen heeft geleid. Klink heeft hierop geantwoord dat het prijsverlagende effect van de kraamzorgveiling inderdaad relatief is afgenomen. Maar de prijzen die uit de veiling komen zijn wel lager dan de vastgestelde maximumtarieven. In absolute zin is het effect van de kraamzorgveiling volgens Klink dus wel kostenverlagend geweest.

Kraamzorgveiling

Een zorgveiling is de methode van aanbesteden waarbij de zorgvraag van cliënten op een website wordt gezet en een aantal geselecteerde aanbieders zich kan inschrijven om de zorg te gaan bieden. Op basis van factoren prijs, kwaliteit, voorkeur van de cliënt komt er een winnaar uit de bus die zorg mag leveren.

Zorgveiling onwenselijk

Een deel van de Tweede Kamer vindt de zorgveiling onwenselijk. In antwoorden op Kamervragen heeft staatssecretaris Bussemaker op 18 december gezegd dat ‘de term zorgveiling onwenselijk is’. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

SP protersteert tegen zorgveiling in Leiden

Achmea stopt met kraamzorgveiling

Kraamzorgveiling mogelijk ten einde

Klink: Zorgveiling beperkt keuzevrijheid niet

2 REACTIES

  1. Natuurlijk kan zorg worden geveild. Dat is mogelijk gemaakt door het nieuwe zorgstelsel. Meer transparantie minder het oude communitische zorgsysteem. Daar is Nederland hard aan toe. Nu komt er eindelijk aandacht voor de vraagzijde van de patiënt. En dat werd hoog tijd!

  2. Lees alle reacties
  3. Zorg veil je niet . Het is geen Kunst/Antiek/Onroerend Goed/Inventarissen van failliete bedrijven; etc..De Zorg is voor en door mensen in het leven geroepen.Terugkijkend in de Historie. Wie zijn de Grondleggers? De mensen die Geloven in hun medemens o.a.de Kerken; Katholiek; Diaconessen;de Socialisten ; etc..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.