Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Klink wil beter opgeleide Valyschauffeurs

Mark van Dorresteijn
Er zijn volgens demissionair minister Ab Klink van VWS extra maatregelen nodig nu blijkt dat maar 46 procent van de chauffeurs die voor Valys, gehandicaptenvervoer, rijden, volledig is gediplomeerd.
Klink wil beter opgeleide Valyschauffeurs

Klink vindt het lage aantal chauffeurs dat ook over de vereiste diploma’s sociale vaardigheden, doelgroepenvervoer en EHBO beschikt, teleurstellend, zo schrijft hij de Tweede Kamer. Voormalig staatssecretaris Jet Bussemaker meldde eerder nog dat, volgens opgave van vervoerder Connexxion, 95 procent van deze chauffeurs volledig gediplomeerd zou zijn. Onafhankelijk onderzoek volgde en deze steekproef wees volgens Klink uit dat de zaken anders liggen.

Intensiever toezicht

De minister betreurt het dat een eerder beloofde verbeterslag bij Connexxion niet het gewenste resultaat had. Hij vindt aanvullende maatregelen nodig, waaronder intensiever toezicht via een ‘mystery guest’ die rapporteert aan zijn departement. Ook kondigt hij elk kwartaal tot maart 2011 een steekproef aan. Als daar geen verbetering uit blijkt, moet Connexxion extra gaan betalen naarmate de score meer achterblijft. Klinkt stelt ook vast dat ondanks zijn zorgen over de diploma’s, klanten tevreden blijken over de bejegening door de chauffeurs. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Klink denkt over meldpunt gehandicaptenzorg

‘Gehandicapten doen vaker beroep op AWBZ’

‘Zorginstellingen nemen gehandicapten niet serieus’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. het zijn ervaren chafeurs met taxi diploma en ehbo anders mogen ze niet rijden dussssssssssssss hij weet niet waar hij het over heeft laat hij naar zich zelf kijken en doe de mensen geen verdriet met de ziekenfons zoals eigen bijdrage en de rest v/d maandelijkse lasten waar onder ik praat is over gehandicapten waar ik ook onder valen dat kost geld laat hij maar beter met geld over de brug komen inplaats meer te laten betalen

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.