Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink wil bouwnormen

Rob Scheerder
Minister Klink van Volksgezondheid wil opnieuw bouwnormen vaststellen als zorgaanbieders zelf geen afspraken maken over de kwaliteit van gebouwen. Maar hij maakt geen haast. Dat heeft hij dinsdag gezegd tijdens de aanbieding van het laatste advies van het College bouw zorginstellingen.
Klink wil bouwnormen

“Veldpartijen moeten zelf bouwnormen ontwikkelen als onderdeel van normen voor verantwoorde zorg. Als die normen er niet komen, ga ik ze zelf vaststellen,” aldus de minister.

Per 1 januari is het Bouwcollege opgeheven omdat het bouwregime reeds is afgeschaft en instellingen zelf verantwoordelijk zijn geworden voor bouw en financiering van het vastgoed. Instellingen hoeven niet meer te voldoen aan tal van regels en procedures.

Bouwnormen gehandicaptenzorg

In het advies “Zorgbouw (z)onder toezicht” pleiten de hoogleraren Hubben en Sijmons voor een nieuw wettelijk kader voor het toetsen van bouwkwaliteit.”Als tegendruk tegen toenemende commercialisering,” aldus prof. Jaap Sijmons. De minister maakt echter geen haast. “Ik vind het rapport wat te somber. In bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg heeft het vrijlaten van bouwnormen al geleid tot ruimere behuizing voor cliënten.”

Afscheid Rob Scheerder

Dinsdag is ook afscheid genomen van Rob Scheerder als laatste voorzitter van het Bouwcollege. Hij gaat met pensioen. “Natuurlijk heb ik een grote mond gehad maar ik heb nooit met iemand ruzie gehad, behalve met de toenmalige huisartsenvoorzitter Bas Vos,” aldus Scheerder in zijn afscheidsspeech. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Klink kort medisch specialisten met 512 miljoen

Financiering bouwplannen HagaZiekenhuis rond

Laurentius bepleit status aparte bij Klink

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.