Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: Zeeuwse centra moeten samenwerken op dottergebied

Mark van Dorresteijn
De ziekenhuizen in Terneuzen en Goes moeten samenwerken op het gebied van dotteren. Dat zei demissionair minister Ab Klink van VWS gisteren in de Tweede Kamer. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.
Klink: Zeeuwse centra moeten samenwerken op dottergebied

De Kamer discussieerde vooral over de ziekenhuiszorg in Oost-Groningen. Maar SP-Kamerlid Henk van Gerven voegde ’s middags de mogelijke oprichting van een tweede dottercentrum in Zeeland toe aan het debat.

Van Gerven wilde weten waarom Klink de ‘opdracht’ van de Kamer niet uitvoert om in Zeeland niet meer dan één dottercentrum toe te staan. Behalve het ziekenhuis Terneuzen, wil ook Goes een dottercentrum. “De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft geadviseerd het ziekenhuis in Goes geen vergunning te geven voor de oprichting van een dottercentrum”, aldus Klink volgens het dagblad. “Er zouden jaarlijks te weinig patiënten komen. Het ziekenhuis heeft dat aangevochten, omdat ook patiënten uit de ziekenhuizen in Dirksland en Bergen op Zoom zullen worden doorgestuurd. In overleg met de ziekenhuizen laat ik onderzoek doen naar de patiëntstromen. De resultaten verwacht ik binnenkort en dan neem ik een besluit.”

Van Gerven riep daarna het kabinet per motie op om in Zeeland niet meer dan één dottercentrum toe te staan. Klink ziet de motie als ‘ondersteuning van zijn beleid’. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Te veel dottercentra zetten kwaliteit onder druk’

Zeeuwse twist om dottercentra

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.