Knip wijkverpleging stopt per 2017

Staatssecretaris Van Rijn gaat ervoor zorgen dat er vanaf 2017 geen verschillende wijkverpleegkundigen (S1 / S2) meer bestaan. Er komt tegelijkertijd ruimte voor prestatiebeloning en populatiegebonden bekostiging. Dat schrijft hij in een Kamerbrief over de bekostiging van wijkverpleging.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Knip wijkverpleging stopt per 2017
Foto: ANP Jerry Lampen

In de praktijk is er in de wijkverpleging een knip ontstaan. Wijkverpleegkundigen hebben daardoor soms aparte rollen. De S2-wijkverpleegkundige richt zich op indicatiestelling en zorgverlening. De S1-wijkverpleegkundige houdt zich bezig met de verbinding van het medische en het sociale domein en preventie. De knip nodigt wijkverpleegkundigen niet uit om over de grenzen van het eigen domein heen te kijken. Van Rijn wil daarom zo snel mogelijk af van deze knip.

Einde knip wijkverpleegkunde

Toch stelt van Rijn dat de knip ook voordelen heeft. Gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders vertellen Van Rijn dat de scheiding wel goed heeft gewerkt voor het leggen

0
169

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.