KNO-artsen starten onderzoek bij UMCU

De Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied (NVKNO) en de Federatie Medisch Specialisten kondigen een visitatie aan van de KNO-afdeling in het UMC Utrecht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
KNO-artsen starten onderzoek bij UMCU

De visitatie is een reactie op de uitzending van Zembla gisteravond en zal naar verwachting plaatsvinden in januari 2016.

Calamiteiten

In de uitzending wordt het beeld geschetst van een angstcultuur op de afdeling KNO van het UMC Utrecht, onder leiding van ‘professor G’. Hier vinden gecompliceerde hoofd/hals operaties plaats. Er worden twee operaties belicht waarbij patiënten zijn overleden als gevolg van een onverwachte bloeding. Bij de ene patiënt werd de halsslagader per ongeluk doorgesneden, bij de andere patiënt vond een ernstige bloeding plaats in de neus. De incidenten met dodelijke afloop vonden plaats op 13 november 2013 en op 17

1
153

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Vele jaren als anesthesioloog met Adriaan van Olphen gewerkt in de operatiekamers van het UMCU te utrecht. Dr. Van Olphen is een uitstekend KNO arts wiens integriteit wat mij betreft buiten elke discussie staat. De berichten welke uit mijn netwerk tot mij komen betreffende de huidige situatie op de KNO afdeling van het UMCU zijn niet bepaald gunstig voor de huidige hoogleraar KNO. Het woord "terreur" is kenmerkend voor de oordelen.
    Indien er inderdaad sprake is van calamiteiten met de dood tot gevolg welke niet door de Raad van Bestuur aan de Inspectie gemeld zijn dient de Raad van Bestuur van het UMCU wat mij betreft strafrechtelijk vervolgd te worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.