Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koninklijke Visio introduceert Wii-game voor kinderen

Annelies Vermeulen
Koninklijke Visio introduceert wereldwijd een uniek spel voor de Wii-spelcomputer. Kinderen met en zonder een visuele beperking spelen nu voor het eerst samen op gelijkwaardig niveau, dankzij de game 'De Ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee'.
Koninklijke Visio introduceert Wii-game voor kinderen

In de game speel je de archeoloog Ben, die op zoek is naar de Tempel van de Diamanten Scarabee. Eenmaal in de tempel beland, ontmoet hij Tiri, een betoverde Egyptische prinses. In een doolhof van onderaardse gangen zoeken ze naar schatten uit het oude Egypte en gaan ze verschillende uitdagingen aan. De Bewaker leidt ze stap voor stap naar de uitgang. Het spel wordt gespeeld op een Balance Board, een standaard Wii-accessoire. Hiermee kun je je door het doolhof bewegen, schatten vinden en uitdagingen aangaan.

Samenwerking

MAD multimedia, Principal Blue, TNO en Koninklijke Visio hebben deze Nintendo Wii-game met subsidie vanuit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG2) ontwikkeld voor kinderen met en zonder visuele beperking. Gedurende dit proces is gebruik gemaakt van co-creatie, een techniek die de eindgebruiker betrekt bij de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Slechtziende, blinde en goed ziende kinderen hebben de inhoud en de vorm van het spel mede bepaald. Fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers en –docenten keken mee naar de motorische aspecten. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Website voor healthgames gelanceerd

‘Ggz moet serious games meer gebruiken’

E-health game voor de Wii

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.