Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korte tijd brand in Medisch Centrum Alkmaar

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Op de psychiatrische afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft maandagochtend korte tijd brand gewoed. Dit heeft de politie laten weten.
Korte tijd brand in Medisch Centrum Alkmaar

Door de rookontwikkeling moesten drie afdelingen met in totaal 44 personen worden ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Ontruiming

De brand ontstond iets voor zessen op de psychiatrische afdeling, gelegen op de eerste verdieping van het ziekenhuis. Twee afdelingen erboven, op de tweede en derde etage moesten tijdelijk worden ontruimd. De 44 mensen op de drie afdelingen konden elders binnen het MCA worden ondergebracht. Het vuur had geen kans zich uit te breiden doordat de brandweer snel ter plaatse was en ingreep. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. (anp)

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.