Korting huishoudelijke zorg onverantwoord zwaar’

Ook in Den Haag is de zorgtransitie in volle gang. Karsten Klein (CDA), wethouder jeugd, welzijn en sport in Den Haag, maakt zich zorgen om de enorme korting van veertig procent op de huishoudelijke zorg. ‘De korting is tegenstrijdig met het Kabinetsbeleid’, aldus Klein.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Korting huishoudelijke zorg onverantwoord zwaar’

‘Het kabinet wil aan de ene kant mensen langer thuis laten wonen, maar bezuinigt vervolgens stevig op de huishoudelijke zorg. Dat is echt onverantwoord zwaar.’

Slechter af

Klein vindt overigens niet dat de decentralisatie ten einde moet komen en de gemeente blijft ook gewoon doorgaan met de voorbereidingen. ‘We hebben geld gereserveerd voor een zachte landing, maar door deze korting dreigen 6000 tot 7000 mensen hun zelfstandigheid te verliezen. Dan belanden ze vanzelf in een verzorgingstehuis. Dit is in contradictie met het doel van de wet. Daarnaast is het belangrijk voor de menselijke waardigheid om zo lang mogelijk regie over

1
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Een stad als de Den Haag kan de jeugdzorg in de stad goed regelen. De omvang is groot om alle disciplines / vakmensen om tafel te krijgen. In kleine gemeenten onder de 300.000 inwoners zullen er samenwerkingsverbanden moeten komen, met als gevolg een nieuw ambtelijk apparaat die nieuwe wijn in oude zakken stopt. Uit eindelijk trekt de centrale overheid nieuw werk naar toe met gevolg meer overheid. Meer overheid is altijd slecht voor het functioneren van het einddoel. Behalve als het gaat om veiligheid! Het verhaal van Den Haag is slechts een halve waarheid gegrond op een fout besluit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.