Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

KPMG: vernieuw zorgcontractering wijkverpleging, niet de bekostiging

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Experimenteer in de wijkverpleging met uitkomstcontractering. Dat levert meer op dan een nieuwe bekostiging wijkverpleging via cliëntprofielen. Dat concludeert adviesbureau KPMG in het rapport ‘Analyse bekostigingsvormen in de wijkverpleging’.
David Ikkersheim
David Ikkersheim, onderzoeker KPMG
Premium

Al tien jaar is de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Er is bewezen dat goede zorg in de wijkverpleging veel minder hoeft te kosten, door anders te organiseren vanuit vertrouwen i.p.v. wantrouwen.
   In de praktijk heeft Zuster inde Buurt al bewezen dat in de wijkverpleging direct goede zorg geleverd kan worden tegen veel lagere kosten.
   In plaats van samenwerken aan de oplossing voor de groeiende vraag aan zorgverlening, regeert waarschijnlijk nog steeds de angst bij de zorgverzekeraars om de macht te verliezen, waardoor er tot nu toe alleen maar sprake is van tegenwerking.
   zie https://youtu.be/8MMkrkR2ulg
   en
   http://www.zzp-erindezorg.nl/blog/frauderende-ongecontracteerde-zorgaanbieders-toch-geen-fraudeurs

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.