Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kuilman wordt directeur Het Friese Land

Klaas Kuilman is per 1 september benoemd als directeur van Thuiszorg Het Friese Land. Sinds juni 2008 is Kuilman aan het werk als interim-directeur bij de organisatie.
Kuilman wordt directeur Het Friese Land

Kuilman moest de thuiszorgorganisatie reorganiseren, omdat Het Friese Land in financiële nood verkeerde. In september 2008 werd een cliëntenstop ingesteld voor de persoonlijke verzorging en er moesten werknemers worden ontslagen, vooral bij de ondersteunende diensten. Volgens de toenmalige interim-directeur schoot het budget vanuit het zorgkantoor voor de regio Friesland tekort. “Wij hebben geen vlees meer om in te snijden, we zitten nu echt tot op het bot”, zei Kuilman indertijd tegen Zorgvisie.

Bestuurswerk

Naast het dagelijkse bestuur gaat de nieuwe directeur werken aan de ingezette veranderingen om de organisatie financieel gezond te houden. Kuilman werkte veertien lang bij management- en adviesbureau BMC in Amersfoort. Daarvoor was hij vijf jaar directeur van het Ouderenwerk in de Friese gemeente Opsterland. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Thuiszorg Het Friese Land ontslaat twintig medewerkers

Cliëntenstop bij thuiszorg Het Friese Land

Robbertsen wordt ‘kwartiermaker’ bij Philadelphia

Protest van start tegen aanbesteding thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.