Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KwadrantGroep in zee met Assist Zorg in Huis

Het Friese zorgconglomeraat KwadrantGroep gaat 2 juni een joint venture aan met Assist Zorg in Huis. De partijen gaan samen een nieuwe aanbieder voor huishoudelijke hulp op poten zetten. Dat zegt Assist Zorg in Huis manager Ger Henstra.
KwadrantGroep in zee met Assist Zorg in Huis

De Kwadrantgroep bestaat uit Palet, De Zorggroep en De Friese Wouden (DFW) en bestaat ongeveer een jaar. Assist Zorg in Huis is een partij die joint ventures aangaat bij bestaande thuiszorgorganisaties. Door slimme bedrijfsvoering halen de joint ventures sneller positieve resultaten. Voorbeelden van projecten waar Assist een aandeel in heeft zijn Proteion Schoon, Orbis Huishoudelijke Hulp en Florissant. De nieuw te vormen combinatie is goed voor een omzet van 17 miljoen per jaar met zeshonderd klanten, 875 vaste medewerkers en zevenhonderd alfahulpen.

Toestemmig NMa

“De samenwerking is nog afhankelijk van toestemming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)”, zegt Henstra. “Dat proces loopt nu en zodra de goedkeuring binnen is zullen we de contracten kunnen gaan tekenen. In eerste instantie zou onze nieuwe onderneming ook zorg gaan leveren in gebieden van Thuiszorg Groningen. Gemeente Marum was in gesprek met Thuiszorg de Friese Wouden, maar heeft inmiddels besloten de contracten onder de brengen bij de opvolger van Thuiszorg Groningen. We gaan andere delen van de Friese markt bedienen.”

Verpleeghuis van de toekomst

De twee partijen denken in de toekomst samen meer innovatieve projecten te kunnen opstarten. “In de toekomst denken we aan een project dat ‘het verpleeghuis van de toekomst heet”, aldus Henstra. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Best practice – Thuiszorg en schoonmaak: een winnend duo

Thuiszorg stopt met huishoudelijke hulp

Thuiszorg Groningen blijft zorg leveren in Marum

TSN neemt thuiszorg tanteLouise-Vivensis over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.