Kwaliteit is het individuele verhaal van elke cliënt horen’

Een nieuwe website moet cliënten, hun naasten en begeleiders in de gehandicaptenzorg met elkaar verbinden op het gebied van kwaliteit. Daarmee geeft een groot aantal gehandicaptenzorgorganisaties vorm aan het programma ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’.
Feestelijke lancering van de website in het kader van Ik doe mee! bij Middin

Kwaliteit is niet een set indicatoren, maar het individuele verhaal van elke cliënt echt horen. Dat zegt Gertrude van den Brink, bestuurder van zorgorganisatie Middin. Om die reden startte een groot aantal organisaties in de gehandicaptenzorg samen het programma ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’.
Goede kwaliteit zorg kan alleen worden geboden als cliënten, hun naasten en begeleiders samen ontdekken wat iemand met een beperking fijn vindt en aan de hand van die informatie actie ondernemen. Dat is de gedachte achter ‘Ik doe mee!’, een samenwerking tussen het minister van VWS, de VGN, V&VN, het Zorginstituut Nederland, de

0
808

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.