Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Laag Wlz-tarief slaat gat in resultaat Buurtzorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De lage Wlz-tarieven drukken het resultaat van Buurtzorg Nederland. De coronacrisis heeft op de lange termijn nauwelijks invloed op Buurtzorg. Een positief effect van de crisis is het opstellen van zorgpaden in de wijkverpleging, stelt Jos de Blok, die kritisch is over de landelijke aanpak van de coronacrisis.
Jos de Blok Buurtzorg
Buurtzorg-directeur Jos de Blok

De omzet van Buurtzorg steeg van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    2 REACTIES

    1. Lees alle reacties
    2. Ik ben als simpele patient en goed verzekerde benieuwd of die digitale behandelingen wel sporen met de diverse verzekeringen. Ik ben bv verzekerd voor consulten van een specialist in voorkomende gevallen. In Den Helder is een proef gestart met zorg thuis onder supervisie van specialisten; de wijkverpleegkundige treedt in de wijk op, vaak namens de specialist. Niets ten nadele van de wijkverpleegkundigen maar ik stel er toch prijs op dat er gewoon cf mijn verzekeringsvoorwaarden gehandeld wordt. Er wordt beweerd dat mensen thuis rustiger liggen, maar dat gaat niet voor eenieder op en is verder niet onderbouwd. Ook de herverdeling tussen de ziekenhuizen en de huisartsen, die vandaag ingegaan is, gaat over de hoofden van de patienten heen.; velen van hen hebben vrije artsenkeuze en er wordt voorgesteld dat de artsen bv een inbeltijd krijgen om de specialisten te raadplegen. De gezondheidszorg vervreemdt meer en meer van de patient, zo lijkt het, en gaat over het grote geld, grote organisaties, grote gebouwen . Arme simpele ik !

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.