Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laboratorium Rijnland Ziekenhuis naar Medial

Redacteur Zorg+Welzijn
Rijnland Zorggroep besteedt het klinisch chemisch laboratorium (kcl) uit aan Medial diagnostische centra. Het ziekenhuis verwacht meer gemak voor de patiënt en uitbreiding van de onderzoeksmogelijkheden.
Eenheid van Taal ABR

Volgens Rijnland Zorggroep wordt door schaalvergroting de efficiëntie en de kwaliteit van het laboratorium verhoogd. Medial neemt de medewerkers van het klinisch chemisch laboratorium (kcl) over, aldus Rijnland Zorggroep. “Uitgangspunt bij de uitbesteding is dat er geen gedwongen ontslagen vallen.”

robotisering

Medial is een onafhankelijke stichting, officieel: de Stichting Medische Diagnostiek en werkzaam in de regio Kennemerland – Haarlem, Hoofddorp en de Bollenstreek. Centralisering van de laboratoriumdiagnostiek verhoogt volgens Medial de efficiëntie door “concentratie van het laboratoriumwerk en de daarbij behorende robotisering en automatisering.”

spoedlaboratorium

De bedoeling is dat het KCL op termijn een spoedlaboratorium wordt. De niet-spoedbepalingen worden geanalyseerd op de centrale locatie van Medial. De stichting beschikt over een netwerk aan prikposten waar patiënten bloed kunnen laten prikken. “Dit is een groot voordeel voor patiënten uit de Bollenstreek. Zij moesten voorheen naar het ziekenhuis komen voor bloedafname.” (zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP)

Lees meer:

Ikazia Ziekenhuis neemt iSOFT Laboratorium in gebruik

Convenant Eenheid van Taal voor medische laboratoria onderte…

Fusiegolf onder ziekenhuislabs

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.