Langdurige zorg toegankelijk voor zware ggz-cliënten

Een groep van ongeveer 10.000 mensen met zware psychiatrische problemen krijgt toegang tot de nieuwe romp-AWBZ, de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Hierover is vorige week een motie van Mona Keijzer (CDA) en Vera Bergkamp (D66) unaniem aangenomen door de Tweede Kamer. Het zorgveld werkt nu aan de precieze afbakening van deze doelgroep.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Langdurige zorg toegankelijk voor zware ggz-cliënten

In de originele plannen voor de WLZ bestond geen toegang voor mensen met ggz-problematiek. Nu de motie Keijzer/Bergkamp is aangenomen zal de nieuwe wettekst van de WLZ wel toegang bieden voor mensen uit de zware ggz. Die tekst wordt naar verwachting in februari door de staatssecretaris van VWS aan de Kamer gepresenteerd. ‘Ik merkte bij de presentatie van de initiële plannen voor de langdurige zorg dat er ruimte zat op dit onderwerp’, zegt Kamerlid Bergkamp. ‘Ten eerste is bekend dat er zware psychiatrische patiënten zijn die niet zelfstandig buiten een instelling kunnen wonen. En ten tweede is het onrechtvaardig  dat

2
108

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.