Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Langeland moet pathologen 400.000 betalen

Het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer moet in totaal 400.000 euro betalen aan vier Haagse pathologen. Dat blijkt uit stukken in handen van RTL Z.
Langeland moet pathologen 400.000 betalen
Foto: ANP/Koen Suyk

Het Zuid-Hollandse ziekenhuis kwam in 2011 in financieel zwaar weer, en was gedwongen om een keiharde bezuinigingsronde door te voeren. Daarbij verdwenen onder meer 20 procent van de banen en werden verschillende dure uitbestedingscontracten vervangen door goedkopere. In dat kader zette het ziekenhuis ook een streep door de inkoop van pathologische diensten bij het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag, aldus RTL Z.

Schadevergoeding

Omdat de pathologen van het Medisch Centrum Haaglanden hierdoor eenderde van hun inkomsten kwijt raakten, vochten zij de opzegging van het lucratieve contract aan. Een arbitragerechtbank die bemiddelt bij conflicten tussen ziekenhuizen en artsen bepaalde enkele weken geleden dat het Langeland Ziekenhuis de vier pathologen ieder één ton schadevergoeding moet betalen.

Andere afkoopsom

Het is niet de eerste aanzienlijke afkoopsom die het noodlijdende ziekenhuis op tafel moet leggen. Vorig jaar werd bekend dat het vertrekpremies van respectievelijk 287.000 euro en 80.000 euro betaalde aan voormalige bestuursvoorzitters Paul Ansems en Max Visser. Vertrokken bestuurder Hylke Stokvis kreeg 263.000 euro mee.

1 REACTIE

  1. Wat een rare wereld! Het MCH en hun pathologen rekenen jaren veel te teveel voor hun diensten aan hun collega ziekenhuis en het LLZ gaat op zoek naar een nieuwe aanbieder.Een ander naastgelegen ziekehuis bied de diensten vele malen goedkoper aan. Mooi staaltje marktwerking, hierdoor worden zorgkosten bespaard. Nu worden zij gestraft en moeten een absurd hoge schade vergoeding betalen. Geld waarvoor geen zorg geleverd wordt! en direct in de zakken van de heren pathologen verdwijnt. Als ik morgen een goedkopere groenteboer vindt dan de groenteboer waar ik al jaren afneem, moet ik hem dan ook een schadevergoeding betalen? Blijkbaar werkt dit anders bij bestuurders en specialisten. Ik hoop voor het personeel in het LLZ dat deze tegenvaller niet leidt tot nog een ronde inkrimpen en bezuinigingsmaatregelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.