Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurens neemt reumacentrum over

Het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) en Laurens gaan fuseren. Per 1 augustus 2017 moet het RRR onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van Laurens vallen.
Laurens neemt reumacentrum over
Foto: Stockxchng

De afgelopen maanden heeft een verkenning plaatsgevonden naar een mogelijke intensieve samenwerking tussen Laurens en het RRR. Vanaf het moment van de juridische fusie, 1 januari 2017, wordt het RRR organisatorisch onderdeel van Laurens. De verdere ontwikkeling naar een modern (poli)klinische revalidatievoorziening, inclusief een therapeutisch zwembad, van de geplande nieuwbouw van het RRR zal door het bestuur van Laurens overgenomen worden.

Werkgelegenheid

Als gevolg van de bestuurlijke fusie zal de bestuurder van het RRR, Wim van Deventer, per 1 augustus 2015 zijn taken neerleggen en zijn verantwoordelijkheden overdragen aan de Raad van Bestuur van Laurens, Ids Thepass en Marc Scholten. De bestuurders en toezichthouders van beide organisaties verwachten dat de voorgenomen fusie geen gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid.Het voorgenomen besluit om te fuseren ligt ter advisering voor aan de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad van beide organisaties. Daarnaast wordt toestemming voor de fusie gevraagd aan de NZa, ACM en WFZ.

Samenwerking

Beide organisaties zijn al vele jaren actief in de revalidatiezorg voor ouderen en behandelen ook zeer specifieke en complexe aandoeningen. Het samengaan zorgt voor continuïteit van de revalidatie en het RRR. Door een bundeling van kennis en ervaring op de verschillende onderdelen van de medisch specialistische revalidatiezorg (MSR) en geriatrische revalidatiezorg (GRZ), zowel op de diverse locaties als poliklinisch en thuis, wordt meerwaarde gecreëerd voor de klanten. Samen bieden we een betere spreiding aan in de regio waar alle ziekenhuizen en andere ketenpartners in Rotterdam gebruik van kunnen maken. Voor de medewerkers van de beide organisaties biedt de samenwerking mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen op de diverse specialisaties binnen de revalidatiezorg.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.