Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius aan de slag met initiatieven medewerkers

Mark van Dorresteijn
Het Laurentius ziekenhuis stelde eind 2011 75.000 euro beschikbaar om dagelijkse ergernissen van medewerkers op te lossen. Van de circa vijftig ingediende ideeën worden tien projecten uitgevoerd.
Laurentius aan de slag met initiatieven medewerkers

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari werd bekend aan welke ideeën het bedrag werd toegekend. “Het is opvallend dat bij alle ingediende verbetervoorstellen het ongemak van de patiënt voor het ongemak van onze medewerkers ging,” aldus bestuursvoorzitter Jack Thiadens.

Ideeën

Het gaat bijvoorbeeld om de aanschaf van tien nieuwe rolstoelen voor het patiëntenvervoer in huis. Vrijwilligers zorgen bij patiënten die moeilijk ter been zijn voor het vervoer van hun bed naar de afdeling waar onderzoek of behandeling plaats vindt. Met de nieuwe rolstoelen wordt het mogelijk ook infuuspalen hieraan te koppelen, zodat de patiënt die niet meer zelf hoeft vast te houden. Verder worden op de afdeling Dietetiek en de Poliklinische Operatiekamer loketten gemaakt, zodat de patiënt beter ziet waar hij zich kan melden. Op de Spoed Eisende Hulp wordt een afscheiding gecreëerd tussen het loket en de wachtkamer, om zo de privacy van de patiënt te bevorderen. Op de afdeling Radiologie wordt ook meer privacy voor de klinische patiënt gecreëerd, En op de afdeling SEH en de polikliniek psychologie zal nieuw kinderspeelgoed met bijbehorende tafeltjes en stoeltjes zorgen voor een prettige opvang van kinderen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)(Foto: ANP – Lex van Lieshout)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.