Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Laurentius schrapt banen

Het Laurentiusziekenhuis in Roermond schrapt de komende maanden zeker dertig banen. Dat zegt bestuursvoorzitter Jack Thiadens in het regionaal dagblad De Limburger. De ingreep moet voorkomen dat het ziekenhuis eind dit jaar in de rode cijfers komt.
Laurentius schrapt banen

Volgens bestuursvoorzitter Jack Thiadens van Laurentius zal de personeelsreductie met name flexwerkers en ander extern en ingehuurd personeel treffen. Van gedwongen ontslagen is geen sprake, zegt hij in De Limburger. ‘Door nu, tijdig in te grijpen, proberen wij gedwongen ontslagen juist te voorkomen.” Aanleiding voor de banenreductie zijn de halfjaarcijfers van het ziekenhuis, die een overschrijding van 6,5 ton laten zien op de begroting (op een totaal van 116 miljoen). ‘Onverantwoord voor een middelgroot ziekenhuis als het Laurentius’, zegt Thiadens. Zeker in het licht van de beoogde nieuwbouw. ‘Gezien die investeringen komt een financieel stabiele basis zeer nauw.’

Extern personeel

Oorzaak van de overschrijding zijn met name onvoorzien gestegen materiaalkosten en het inhuren van extern personeel. Ook spelen de beperkingen die de overheid ziekenhuizen dit jaar heeft opgelegd een rol, stelt Thiadens. Om het banenverlies op te vangen, gaat Laurentius het personeel intern herverdelen en meer flexibel inzetten. (De Limburger – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Laurentius Ziekenhuis en CZ sluiten meerjarencontract

Laurentius peutert banklening los van 101 miljoen euro

Laurentius Ziekenhuis sluit meerjarencontract met Achmea

Waarborgfonds dekt bouwlening Laurentius Ziekenhuis

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.