Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius Ziekenhuis schrapt 150 banen

Redactie Zorgvisie
Het Roermondse Laurentius Ziekenhuis gaat 150 arbeidsplaatsen schrappen. Oorzaak is een verlies dit jaar van anderhalf miljoen. Bovendien hangt het Laurentius voor volgend jaar een overheidsbezuiniging van een miljoen euro boven het hoofd en is er onzekerheid over de gevolgen van wijzigingen in de dbc-financiering.

Vorige week zijn alle werknemers per brief ingelicht door de raad van bestuur. “We gaan ervan uit dat de reductie van arbeidsplaatsen mogelijk is zonder gedwongen ontslagen. In april bekijken we of we dat redden. De patiëntgerelateerde functies worden in elk geval ontzien”, zo laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. De raad van bestuur heeft de vakbonden uitgenodigd voor een gesprek op 13 december. De ABVAKABO laat alvast weten dat gedwongen ontslagen geen optie zijn. Eerder dit jaar ketste een voorgenomen fusie met het Sint Jans Gasthuis in Weert af. Volgens de woordvoerder heeft dit niets te maken met de voorgenomen bezuinigingen. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Links

Gouden handdruk Laurentius Ziekenhuis

Open tbc bij Laurentius Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.