Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Laurentius Ziekenhuis schrapt 40 arbeidsplaatsen

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond wil 40 personeelsleden laten afvloeien door natuurlijk verloop en herplaatsing. Bestuursvoorzitter Jack Thiadens wijst op de toegenomen kosten als reden voor dit besluit.
Laurentius Ziekenhuis schrapt 40 arbeidsplaatsen

“Tussen 2004 en 2009 is een omzetgroei van ruim 20 miljoen euro gerealiseerd”, meldt Thiadens. “Helaas stegen de kosten in dezelfde mate. Dit betekent dat wij als organisatie efficiënter moeten werken. Dat betekent dezelfde kwaliteit leveren met een kleiner aantal mensen.” Het ziekenhuis meldt een plan te hebben ontwikkeld om het personeelsverloop zorgvuldig te organiseren.

Nieuwbouw

In het persbericht over de reorganisatie maakt het Laurentius melding van de financiering voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. Het legt echter geen verband met het schrappen van de 40 arbeidsplaatsen. “De business case voor de financiering van onze nieuwbouw dient continu te worden bewaakt. Externe veranderingen dreigen deze onder druk te brengen.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Laurentius bepleit status aparte bij Klink

Thiadens nieuwe bestuursvoorzitter Laurentius

Remkes: ‘Nooit meer vier ton bij ontslag Martini’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Iedere reorganisatie gaat ten koste van de kwaliteit. Vaak zie je in eerste instantie een Overhead-probleem , maar dan is meestal in 2009 gereorganiseerd. Alles wat daarna volgt , wordt een probleem op het gebied van Kwaliteit. De AD/Test van de Ziekenhuizen zal het weer uitwijzen wie de Beste wordt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.