Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lea Bouwmeester directeur bij NDF

Redacteur Zorgvisie
Lea Bouwmeester is benoemd tot directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Het Kamerlid nam voor de verkiezingen afscheid van de PvdA en start op 1 juli in haar nieuwe functie.
Lea-Bouwmeester.jpg

Bouwmeester was toen jaar lang woordvoerder zorg voor de PvdA en wil zich in haar nieuwe functie inzetten voor vernieuwing van de zorg voor mensen met diabetes. ‘We staan voor enorme uitdagingen, zeker als het gaat om leefstijl-gerelateerde aandoeningen, zoals diabetes en mellitus. Volgens recent onderzoek van Erasmus MC is de trend dat 1 op de 3 Nederlanders vroeg of laat diabetes type 2 krijgt. Onvoorstelbaar eigenlijk, maar ook onacceptabel zou ik zeggen’, zegt Bouwmeester in een persbericht over haar aanstelling.

Stem van de patiënt bij NDF
De oud-politica denkt dat het diabetesveld de geschikte branche is om te beginnen met het vernieuwen van de zorg en wil zich daar als directeur dan ook hard voor maken. NDF-bestuurder Anita Faber denkt dat de ervaring van Bouwmeester haar goed van pas zullen komen in haar nieuwe functie. ‘Lea Bouwmeester brengt veel ervaring en een groot relevant netwerk mee. Dat biedt kansen voor de NDF, ook voor nieuwe dwarsverbanden en partnerships. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat onze nieuwe directeur de stem van de patiënt goed zal weten te verwoorden, want zo kennen we haar. Die stem moet altijd uitgangspunt zijn.’

Dossier Personalia In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.