Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lea Bouwmeester stapt uit de politiek

Redacteur Zorgvisie
PvdA’er Lea Bouwmeester stapt uit de politiek. Het Kamerlid wil iets nieuws gaan doen en stelt zich daarom niet verkiesbaar voor de verkiezingen van volgend jaar.
Lea Bouwmeester - 400 - ANP.jpg
Foto: ANP.

Bouwmeester was als Kamerlid onder meer betrokken bij de gezondheidszorg. Zo maakte ze zich sterk voor het meewegen van kwaliteit bij de zorginkoop, zorgde ze ervoor dat burgers meer zeggenschap kregen over wetgeving en wilde ze via een motie risicoselectie tegengaan.

Het Kamerlid stelt zich niet meer verkiesbaar voor de verkiezingen van 2017, meldt de NOS. Ze wil iets nieuws gaan doen, maar zegt zich nog tot de verkiezingen in te spannen om patiënten en cliënten ‘een sterkere stem te geven’.  

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.