Leiderschap belangrijkste factor voor kwaliteit verpleeghuis’

Sterk leiderschap is de belangrijkste succesfactor voor kwaliteit in een verpleeghuis. Die conclusie trekt bureau KPMG in een onderzoek naar het verband tussen de ervaren kwaliteit en de bedrijfsvoering, organisatiecultuur en organisatiestructuur.
Leiderschap-Adobestock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Het onderzoek ‘Van goed naar geweldig door leiderschap’ is onlangs gepubliceerd. Het is uitgevoerd in opdracht van VWS. ‘Wat de verpleeghuiszorg nodig heeft, is sterk leiderschap. Leiderschap dat faciliteert en ondersteunt en gewenst gedrag en persoonlijke ontwikkeling stimuleert in alle lagen van de organisatie’, aldus KPMG. De ervaren kwaliteit staat los van de omvang van de instelling en de grootte van de overhead.

Vijf componenten
Het gaat om leiderschap in alle lagen van de organisatie, van raad van bestuur tot en met teamleiders. Goed leiderschap kenmerkt zich volgens de onderzoekers door vijf componenten: handelen naar een heldere visie

1
592

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.