Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Leiderschap belangrijkste factor voor kwaliteit verpleeghuis’

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Sterk leiderschap is de belangrijkste succesfactor voor kwaliteit in een verpleeghuis. Die conclusie trekt bureau KPMG in een onderzoek naar het verband tussen de ervaren kwaliteit en de bedrijfsvoering, organisatiecultuur en organisatiestructuur.
Leiderschap-Adobestock-400.jpg
Foto: AdobeStock
Premium

Het onderzoek ‘Van goed naar

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Leiderschap als succesfactor voor de ouderenzorg?! Een even belangrijke als nuchtere ‘hartenkreet’ wat mij betreft.
   Alleen: voor leiderschap heb je leidinggevenden of leidinggevende ‘rollen’ nodig. En die zijn er in de zorg niet zo gek veel meer. Het onderzoek van KPMG pleit zelfs voor leiderschap in alle ‘lagen’ van de organisatie. Maar ook hier: die lagen zijn er niet zo veel meer.
   Tijd voor een nuchtere conclusie. Laten we , in plaats van iedere zorgprofessional of ieder zorgteam ‘zijn eigen management’ laten doen, deze rol (weer) groepsgewijs en gelegitimeerd beleggen.
   Goede maar vooral ook voldóende leidinggevenden, zorgen dat zorgprofessionals (kunnen) doen waartoe ze opgeleid en gemotiveerd zijn. In nauwe afstemming met elkaar komt het vervolgens tot goede zorginhoud, optimaal georganiseerd.
   Een investering die loont en niet eens zo gek veel hoeft te kosten bleek vorig jaar al (Berenschot, 2016).
   Annelies Kienhuis

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.