Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lentis stopt volwassenen-ggz in Zuidlaren

Redacteur Zorgvisie
Lentis sluit de kliniek voor volwassenenpsychiatrie in Zuidlaren. Volgens de instelling is het niet meer nodig om de kliniek open te houden, omdat er veel bedden leegstaan. Enkele tientallen ggz-medewerkers kunnen daardoor hun baan verliezen.
Rom-data ggz
Foto: AdobeStock

Dat meldt RTV Noord. De directie van Lentis vindt dat er niet alleen in de kliniek in Zuidlaren, maar ook in Groningen en Winschoten structureel te veel lege bedden zijn. Gemiddeld zijn er twintig lege bedden in de drie klinieken en de directie verwacht dat dit een trend is die verder gaat doorzetten. Dat zou komen door de ambulantisering, waardoor meer ggz-cliënten buiten de muren van de klinieken om worden geholpen. De organisatie start in 2018 zelf met Intensive Home Treatment in de volwassenenpsychiatrie, waardoor de ambulantisering nog meer zal worden versneld.

Stoppen volwassenen-ggz

Volwassenen in Zuidlaren en omgeving die een behandeling krijgen bij Lentis, kunnen daarvoor nu terecht in Groningen en Winschoten. Op die manier wil Lentis kosten besparen. Enkele tientallen medewerkers dreigen volgens RTV Noord door de maatregel hun baan te verliezen. De ggz-organisatie onderzoekt of zij op een andere locatie van Lentis  aan de slag kunnen.

Reorganisatie bij ggz-organisatie Lentis

Lentis kondigde in juli al aan dat er een reorganisatie zou plaatsvinden. Dit omdat de ggz-organisatie in 2016 een verlies leed van ruim 12 miljoen euro, terwijl er het jaar daarvoor nog een omzet werd gedraaid van 1,4 miljoen euro. In 2016 hielp Lentis bijna 30 duizend cliënten, met ongeveer 3000 medewerkers. Volgens bestuurders Martin Sitalsing en Corstiaan Bruinsma werd het tekort in 2016 voor een belangrijk deel veroorzaakt door een teveel aan medewerkers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.