Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lentis vernieuwt IT-omgeving met Inter Access

Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie Lentis heeft Inter Access gekozen als partner om de complete IT-omgeving te vernieuwen. Met de nieuwe omgeving is Lentis in staat in te spelen op belangrijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg.
Lentis vernieuwt IT-omgeving met Inter Access

Voorbeelden van deze ontwikkelingen zijn de toename in ketensamenwerking, mobiel werken, de opkomst van domotica en zorgalarmering, zorg op afstand en een toenemende vraag van cliënten die toegang willen tot informatiesystemen van Lentis. Daarnaast zet de organisatie steeds meer zorgapplicaties in, die van cruciaal belang zijn voor het dagelijks werk. Deze en andere ontwikkelingen waren aanleiding voor Lentis om zijn ICT-infrastructuur volledig te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst.

Professionaliseren en profiteren

Met de nieuwe infrastructuur wil Lentis de zorgverlening verder professionaliseren en profiteren van de mogelijkheden die IT-technologie biedt voor de sector. Door marktwerking in de zorg is het voor instellingen steeds belangrijker om zich te onderscheiden in de kwaliteit van dienstverlening. Tegelijkertijd zijn efficiënte bedrijfsprocessen nodig om de kosten te beheersen. Een effectieve inzet van IT ondersteunt deze twee doelstellingen. (ICTzorg | Foto: Lentis)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.