Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lentis verwacht 4 miljoen verlies

Redacteur Zorgvisie
Lentis verwacht over 2016 een verlies van vier miljoen euro te draaien. De ggz-instelling sluit niet uit dat personeel gedwongen zal moeten worden ontslagen, meldt Dagblad van het Noorden.
Espria-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Als oorzaak noemt het dagblad het feit dat Lentis minder geld krijgt van gemeenten en zorgverzekeraars. Daarnaast is een deel van de zorg verplaatst naar huisartsen en worden ouderen met psychische problemen minder snel opgenomen in de instelling. Bovendien is er ook in de verpleeghuizen die Lentis heeft sprake van leegstand.

De organisatie verwacht daardoor 2016 af te sluiten met vier miljoen in de min. Daardoor moet er worden gekort op personeel en panden, meldt Dagblad van het Noorden. Dat betekent dat er een vacaturestop wordt ingesteld en dat er minder zal worden gewerkt met flexibele werknemers.  

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.