Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leon van Halder legt functie tijdelijk neer

Redacteur Zorgvisie
Bestuursvoorzitter Leon van Halder van het Radboudumc heeft zijn functie tijdelijk neergelegd. Er is slokdarmkanker bij hem geconstateerd, meldt het ziekenhuis in een nieuwsbericht.
Halder_nieuw.jpg
Foto: Leon van Halder

Van Halder heeft medewerkers van het ziekenhuis via een mail ingelicht over zijn tijdelijke vertrek. ‘De komende periode zal ik keihard nodig hebben om me op mijn behandeling te concentreren en vrede te krijgen met de situatie’, schrijft hij daarin. Om die reden is hij per direct tijdelijk gestopt met zijn werk.  

De functie van bestuursvoorzitter wordt voorlopig overgenomen door Paul Smits, vicevoorzitter en decaan. De raad van bestuur, raad van toezicht en medewerkers laten weten Van Halder en zijn naasten veel sterkte te wensen.

Dossier Personalia In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.