Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Leon van Halder wil ‘marktsamenwerking’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het is onvermijdelijk dat ziekenhuizen meer gaan samenwerken in netwerken, stelt Radboudumc-bestuursvoorzitter Leon van Halder. Maar dat kan alleen door afscheid te nemen van marktwerking. ‘Het zorgstelsel is onhoudbaar.’
Pag10 13 Interview Vanhalder
Leon van Halder, bestuursvoorzitter Radboudumc. Foto: Paul Tolenaar

Bestuursvoorzitter Leon van Halder van het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Dit is tot op heden een veronderstelde maar vanuit logistiek oogpunt niet onlogische gedachte. In hoeverre het daadwerkelijk soelaas biedt zou eens in een model moeten worden uitgezet, net zo als marktwerking indertijd gesimuleerd is. Daarnaast bestaat het stelsel voor een aanzienlijk deel uit privaatrechtelijke ondernemingen in de zin van (o.a.) de mededingingswetgeving. Die is onverkort van toepassing op de gezondheidszorg en is in essentie Europees. Die is niet zo maar aan te passen. Bestaat er een oplossing om enerzijds samenwerking te verbeteren en anderzijds partijen niet in hun wezen te veranderen?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.