Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leonique Niessen weg bij Santeon

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Directeur Leonique Niessen gaat Santeon per 1 oktober verlaten. De zeven samenwerkende topklinische ziekenhuizen zoeken een nieuwe directeur.
Leonique-Niessen-Santeon400.jpg

Directeur Leonique Niessen heeft aangekondigd om Santeon, het samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen, per 1 oktober te verlaten. Niessen is sinds 1 augustus 2010 als directeur verbonden aan Santeon. In een persbericht roemt Douwe Biesma, voorzitter van Santeon en bestuursvoorzitter van het St. Antonius Ziekenhuis, haar enorme inzet en passie voor Santeon. ‘Mede onder leiding van Leonique heeft Santeon zich ontwikkeld tot een toonaangevende keten van nu zeven ziekenhuizen die zich gezamenlijk en met de patiënt richten op het continu verbeteren van de kwaliteit van zorg. Dat heeft mede door haar inzet geleid tot internationale erkenning. Leonique stond aan de wieg van vele grote en kleinere ontwikkelingen en projecten binnen Santeon. Zij was echt de spin in het web. Wij zijn haar zeer dankbaar en wensen haar een mooie volgende stap in haar carrière toe.’

Santeon zoekt nieuwe directeur

Niessen verklaart in het persbericht terug te kijken op een mooie periode bij Santeon. Ze gaat zich de komende periode oriënteren op een andere baan. ‘Ik heb zeven jaar met erg veel plezier voor Santeon gewerkt. Vooral de focus op Value Based Health Care heeft Santeon op de kaart gezet en mij veel energie gegeven. Het is voor mij persoonlijk een spannende stap om Santeon na zeven jaren los te laten maar het voelt voor mij dat de tijd is aangebroken voor een nieuw stap in mijn carrière.’ Santeon start binnenkort met de procedure voor het aantrekken van een nieuwe directeur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.