Leven & Zorg onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft thuiszorgaanbieder Leven & Zorg voor een half jaar onder verscherpt toezicht gesteld. Leven & Zorg is in Utrecht een van de vier geselecteerde aanbieders van wijkverpleging in de pilot van Zilveren Kruis.
wijkverpleging zilveren kruis.gif

Volgens de IGZ ontbreekt het het bestuur en management van Leven & Zorg aan kennis over de zorg. Daarnaast constateert de IGZ structurele tekortkomingen: de geleverde zorg vormt een risico voor cliënten.

Onvoldoende

De raad van bestuur heeft onvoldoende gestuurd op kwaliteit, veiligheid en continuïteit van zorg binnen Leven & Zorg Utrecht. Op dit moment voldoet de organisatie niet aan 11 van de 15 kwaliteitsnormen. Door de inspectie gevraagde verbetermaatregelen zijn onvoldoende doorgevoerd. Zorginhoudelijke kennis ontbreekt binnen de raad van bestuur en eveneens bij het management van Leven & Zorg. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de verbeterkracht van Leven

0
324

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.