Leven & Zorg onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft thuiszorgaanbieder Leven & Zorg voor een half jaar onder verscherpt toezicht gesteld. Leven & Zorg is in Utrecht een van de vier geselecteerde aanbieders van wijkverpleging in de pilot van Zilveren Kruis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkverpleging zilveren kruis.gif

Volgens de IGZ ontbreekt het het bestuur en management van Leven & Zorg aan kennis over de zorg. Daarnaast constateert de IGZ structurele tekortkomingen: de geleverde zorg vormt een risico voor cliënten.

Onvoldoende

De raad van bestuur heeft onvoldoende gestuurd op kwaliteit, veiligheid en continuïteit van zorg binnen Leven & Zorg Utrecht. Op dit moment voldoet de organisatie niet aan 11 van de 15 kwaliteitsnormen. Door de inspectie gevraagde verbetermaatregelen zijn onvoldoende doorgevoerd. Zorginhoudelijke kennis ontbreekt binnen de raad van bestuur en eveneens bij het management van Leven & Zorg. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de verbeterkracht van Leven

0
356

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.