Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LHV presenteert politieke posters in de wachtkamer

Mark van Dorresteijn
De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) gaat de leden eind mei posters sturen met daarop de standpunten van de politieke partijen op het gebied van de gezondheidszorg. Daartoe besloot de vereniging onlangs tijdens een ledenvergadering.
LHV presenteert politieke posters in de wachtkamer

Deze poster geeft patiënten in een oogopslag duidelijkheid over de inzet van de politieke partijen op het gebied van de gezondheidszorg. De actie is volgens de huisartsen noodzakelijk omdat de partijprogramma’s vaak erg algemeen zijn over de toekomst van de zorg. Voor de patiënt zou het niet duidelijk zijn wat een partij nou precies van plan is. De LHV denkt dat de huisartsen de posters massaal gaan ophangen.

Objectief medisch

Niet iedereen is het met de actie eens. “De arts-patiëntrelatie moet zuiver objectief medisch zijn”, reageert VVD-lid Halbe Zijlstra op Radio 1. “Als de LHV de meningen van politieke partijen in de wachtkamer ophangt, nodigt dit uit tot een politieke discussie tussen huisarts en patiënt. Dat lijkt me ongezond. Men heeft een puur medische relatie met elkaar en daar moeten andere zaken niet doorheen lopen.” Zijlstra vindt het best dat de LHV op haar website haar meningen weergeeft over standpunten van politieke partijen “maar dit hoort niet in de spreekkamer thuis.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.